28 Mayıs 2014 Çarşamba

Unlulerin Giyim Stilleri'


Suphesiz ki bir cogumuz onlari zamaninda taklit etmisizdir.. Kimileri cocuklugunda Eminem gibi bol t shirtler ve buyuk kolyeler takarken kimilerimizde sacina Avril Lavigne gibi pembeler attırmıştır.. 
Simdiler de ise unluler birer stil ikonuna donusmuslerdir. Modayı farketmesek bile bircogumuz onlardan takip eder hale gelmisizdir. Diziler de aynı oranda buna etkendir. 
Iste hayranlarin stil kopyalari..









Gercekten birbirlerine cok benzediklerini soyleyebiliriz..
Simdide Turkiye'nin isik tutan unlulerine bakalim..





İşte Türkiye'nin kültür bombası 9 isim;

İbo: En önemli silah. Orta ve uzun menzilde Ortadoğu ve Arap coğrafyasını vurmakta kullanılabilir. Zaten kendisi şu anda belli bir etki yaratmış durumda. Fas'tan, Tunus'tan Irak'a, İran'a kadar etkili menzile sahip (Kazablanka'da tezgahçı gariban Berber satıcılar İbo kasetleri satıyordu, kişisel gözlem). Şu anda Türk kültürünü, yaşam tarzını, inşaatçılarımızın daha fazla AVM yapmasını sağlayacak füzemiz olabilir.
Tarkan: Batı'yı vurma silahımız olabilirdi ancak menzili Balkanlar, Azerbaycan, arasındaki coğrafyada etkili. Viyana'dan öteye zor. Burası zaten doğal sınır. Tarkan belli bir bölgede etkisini gösteren nitelikli füzelerimizden. Ancak Rusya konserlerinde bu etkisini Kuzey steplerine kadar genişletebileceğinin sinyallerini vermişti.
Müslüm Baba: Özellikle alt sınıfları ele geçirmede faydalı olabilen bir silahımız. Kısa vadede isyankar, uzun vadede kapitalist yapan bize özgü bir güç. Kültürel kimlik sıkıntısı yaşanan memleketlerde parça tesirli etkili olur. E onlardan çok var çevrede...
İsmail YK: Gerek giyim kuşamı, gerek şarkıları ve özellikle de, gözümle gördüm Erbil'de, saçıyla etkili. Avrupa'nın dört bir yanındaki gurbetçi nesiller, Ortadoğu'nun ve Afrika'nın varoş gençleri ona hayran. Bu coğrafyalarda konserleri hınca hınç doluyor. İsmail YK genç nesil üzerindeki en etkili menzile sahip füzemiz.
Fatih Akın: Türk-Alman ortak yapımı bu silahımız Avrupa'daki entelektüel camialarda etkili. Kimi zaman resmi görüşle ters düşen yan etkilere sahip olsa da memleket insanını popülerleştiren bir yanı da var. Etkisi uzun vadeli.
Orhan Pamuk: Entelektüel camialarda önemli etkileri olabilen, menzili bütün dünyaya yayılan değerli bir silahımız. Bazı öngörülemeyen yan etkileri yüzünden sevmeyeni çok. Kimilerince faydadan çok zarar getiren bir füze olduğu düşünüldü. Ancak dünyadaki en tanınmış füzemiz olabilir.
Selda Bağcan: Yeni nesil indie ve alternatif müzik camiasının önde gelen isimlerinden bazılarını derin etkisi altına alan, sesi ve tarzı çokça övüle bir değerli konvansiyonel silahımız. Dar bir çevrede tanınan ancak sirayet ettiği bünyelerde derin etkiler yaratabilen bir özel füze.
Polat Alemdar ve arkadaşları: Ortadoğu, Kuzey Afrika ve Balkanlar'da etkili füze. Bu coğrafyadaki atıl erkek gücünü harekete geçirmede kullanılabilir.
Kıvanç Tatlıtuğ: Balkanlar'dan İran'a, Rusya'ya, Ortadoğu'dan Arap yarımadasının uzak metropollerine kadar etkisi tartışılmayan füzemiz. Polat Alemdar ve Memati isimli füzelerin sirayet edemediği ortamlarda sonuç veriyor. "Baklava" özelliğiyle kadınlar üzerinde saykodelik etkiler yarattığına dair bulgulara ulaşıldı.

Simdide Hollywood'a dogru bir yolculuk yapalim..

Justin Timberlake (29): Meşhur olduğu günden bu yana adı şık kişiler arasında yer alan Justin Timberlake; bankada çalışan ve işe her gün en şık takım elbisesiyle giden babasından öğrendiği tüyoları, kendi hayatında da uyguluyor.


Favori parçaları: Takım elbiseler, vücudu saran daracık gömlekler, deri ceketler, fötr şapkalar.

Robert Pattinson (24): "Twilight" serisiyle hayatımıza hızlı bir giriş yapan Robert Pattinson'ın giyim tarzı, duruma ve koşullara göre değişiyor. Davetlere giderken, çok sevdiği takım elbiselerinden birini sırtına geçiriyor; arkadaşlarıyla dışarı çıkacağı zaman, dizden yırtık jean, gömlek veya tişört tercih ediyor. 


Favori parçaları: Jeanler, bereler, deri ceketler, renkli tişörtler.

David Beckham:
 Yıllardır dünyanın en iyi giyinen erkeği olarak gösterilen futbolcunun her yaptığı olay, her giydiği moda oluyor. Eşi Victoria Beckham'la birlikte moda ikonlarından biri olarak gösterilen Beckham, sporcuların da çok şık giyinebileceğinin en büyük kanıtı. 


Favori parçaları: Takım elbiseler, düğmeleri açık bırakılmış beyaz gömlekler, motorcu ceketleri, bol pantolonlar, botlar.


Ed Westwick: Gossip Girl'ün züppe ve seksi Chuck Bass'i olarak tanınan Ed Westwick, çekimlerde sık sık kaliteli takım elbiselerle boy gösteriyor olsa da, günlük hayatında daha sportif giyinmeyi tercih ediyor. Westwick, dizinin popüler olmasının da etkisiyle, yeni jenerasyonun en şık erkeklerinden biri olarak görülüyor. 
Favori parçaları: Kareli oduncu gömlekler, jeanler, güneş gözlükleri, sneakers'lar.

Jude Law: Sadece oyunculuğuyla değil, elit ve zarif tarzıyla da en beğenilen isimlerin başında geliyor. Zira ünlü oyuncu, film setlerindeki şıklığını günlük hayatında da devam ettiriyor ve pek çok hayranına ilham kaynağı oluyor. 



Favori parçaları: Yelekler, blazer'lar, süveterler, "V" yaka


Tom Brady (33): Amerikan futbolunun önde gelen isimlerinden olan Tom Brady birbiriyle ilgisi olmayan parçaları birleştirip, kendine has bir tarz yaratmak konusunda çok başarılı. Keskin yüz hatları, kısacık saçları ve atletik vücuduyla etkileyici bir imaja sahip olan Brady tarzı en çok taklit edilen ünlülerin başında geliyor. 



Favori parçaları: Spor ceketler, spor ayakkabılar, jeanler, fermuarlı süveterler.

Erkek stiline çok şey katan ve hepimize örnek olan bu iki ünlüyü ne kadar ansak az...

Cary Grant (1904-1986): Pek çok modacı tarafından şıklığın ve zerafetin idealize edilmiş hâli olarak gösterilen Cary Grant, duruşu ve davranışlarıyla günün modasını belirledi. Gri takım elbiselerinden saatinin yanına taktığı sade altın bileziğe kadar pek çok detayla kendine has bir tarz oluşturan Grant, erkek giyiminde fark yarattı. 



Favori parçaları: Gri takım elbiseler, kravatlar, ,por ceketler, beyaz keten pantolonlar, uzun paltolar


Steve McQueen (1930-1980): Döneminin en parlak yıldızı olan McQueen'in, asi bir tarzı vardı. Rolex ve Tag Heuer gibi markalar, klasik Amerikan spor tarzını kendine göre yeniden yorumlayan ünlü yıldızın adına saatler üretti. McQueen, erkeksi duruşuyla o kadar çok hayran kazandı ki, dönemin kadın dergilerine kapak bile oldu. 


Favori parçaları: V" yaka süveterler, yarış : tişörtleri, eldivenler, çizmeler, deri ceketler


Unluler her zaman stilleriyle gerekse hayranlarina gerekse modaya isik tutmaya devam ediyor..






19 Mayıs 2014 Pazartesi

Atatürk'ün Giyim Tarzı



Günlük kıyafetlerinin bir kısmı Paris'ten Deporant magazasından alınıyordu. 
Soylenenlere gore , Fransa'daki terzisinde Atatürk'ün bedeninde bir model bulunuyor , istenen kıyafet bu modele gore dikiliyordu. 
Gömlekte genellikle açık renkleri tercih ediyordu. Savarona yatı alındıktan sonra kısa kollu ipek ya da keten gömlek giyiyordu. 
Değişik yaka çeşitleri kullanıyor bazen de yaka takıyordu. 
Gömleklerinde önce Arap harfleriyle daha sonra Latin harfleriyle isminin bas harfleri yazan arma kullanıyordu. Arma gomlegin manşetine ya da göğüs kısmına işleniyordu. 
Yazlık giysilerinin altına çorap kullanmıyor
sandaletlerini çıplak ayaklarına geçiriyordu. 
Çamaşırında daha çok İpek kullanıyor , üzerinede mavi-lacivert çizgili , kirli beyaz renkte , şal yakalı bir robdöşambr alıyordu. 
Hemen hemen hepsi siyah olan takım elbiseleri üç parçadan oluşuyordu , ceket pantolon , yelek. 
Yeleğinde köstekli saati , ceketinin küçük cebinde ise mendili hiç eksik olmuyordu. 
Daima ütüsünün düzgün olmasına , kıyafetin yürürken sarkma yapmamasına , kıvrılmamasına dikkat ediyordu. 
Seyahatlerinde daha çok tüvit takımını, güderi ceketini 'riding coat' tarzındaki jokey pantolonlarını giyiyordu. 
Aksesuar olarak bastonunun yanı sıra , kol düğmeleri , çok sık olmasa da yaka iğneleri eksik olmuyordu. 
Askerliğinin ilk döneminde fes , savaş yıllarında kalpak kullandıktan sonra Batılı tarzda şapkalar taktı. 
Panama , silindir , melon , kasket.. 
Şapkalarına da gömleklerindeki gibi baş harflerinden oluşan bir marka işleniyordu. (G.M.K) 
Kimi zamanlar kaşkol da takıyordu. 
Kimisi Sulka and Company marka krem rengi kar tanesi desenli ipek kumaştan yapılmış kaşkollar gardrobunu süslemekteydi. 
Frak ve smokinlerinde daha çok yün krep ve kumaş kullanılıyordu. 
Yeleklerinde ise satene ağırlık veriliyordu. 
Smokin ve Frakta beyaz papyon takmayı yeğliyordu. 
Pelerin , ilk kez onun omuzlarında görüldü. Hem savaşta , hem de Cumhurbaşkanlığı döneminde , bazen siyah bazen de mavi pelerin atıyordu omuzlarına.. 
Zor giyinebilen ve taşınabilen pelerini değme aktörlere taş çıkarak cinsten etkileyici kullanıyordu. 
Kruvaze ceketten hoşlanmıyor ve bu modelden uzak duruyordu. 
Boyunu daha uzun göstermesi için ceketlerinin omuz ıskalasını arkaya doğru diktiriyordu. 
Ayakkabı numarası 42 ydi ve daha çok bağcıklı rugan ayakkabı giyiyordu. 
Ayakkabılarını ya İngiltereden getirttiriyordu ya da Sirkeci'deki Altın Çizmeye veya Nuri'ye sipariş verilen ayakkabılarında duruma göre tozlukta kullanıyordu. Rugan ayakkabılarının astarını kırmızı kadife kaplatıyordu. 
Çizgili çorapları yeğliyordu. İçi kuzu , bilekliği kurt kürkünden eldivenlerini çok seviyordu.