Siyahin Asaleti Beyazin Huzuru
Bugun sizlere belkide hepimizin vazgecemedigi renklerden bahsedecegim..
SIYAH ve BEYAZ
Suphesizki siyah ve beyaz renk olmadigi halde renk diye tabir ettigimiz bu iki rengi kullanmayan yoktur.
Siyah olmasaydi nice olurdu halimiz? Ne kilolarimizi saklayabilir ince gozukebilirdik ne de o asi , moralsiz ,
bazen sadece asil olabildigimiz goruntuye ulasabilirdik. Peki ya neden?
Hic dusundunuz mu neden en cok tercih ettigimiz renk siyah diye?
Siyah Nedir? Siyah bir renk olarak bilinir ama aslında siyah renk yoktur. Siyah (ya da kara), bir renk değil renksizliktir.
Bundan dolayı doğada siyah renk bulunmaz, fakat ışığı emen ve yok eden yerler siyah olarak algılanır. Bu bilgiyi verdikten sonra şunu da belirtelim ki, biz burada, bilinen şekliyle yani siyah renk olarak ifade edeceğiz.
Işığı emen ve yok eden siyah, hüznü, yalnızlığı, sıkıntıları ve endişeleri hatırlatarak karamsarlığı arttıcı etkiler gösterebilir. Kimi toplumlarda ölümü çağrıştırdığı için siyah, genellikle matemin rengi olarak bilinir. Bu nedenle batı toplumlarında cenazelerde siyah renk hakimdir. Japonlar ise matem rengi olarak bütün renkleri emen siyah rengin yerine, içinde bütün renkleri barındıran beyaz rengi tercih ederler. Siyah, yaygın olarak kötülüğün de sembolüdür.
Siyah renk aynı zamanda, gücü, soyluluğu, ağırbaşlılığı, hırsı ve tutkuyu ifade eder. Gücü ve soyluluğu çağrıştırdığı için makam araçlarında en çok kullanılan renktir.
Siyah renk, hakim olduğu ortamlara gizem katar. Karamsarlığı arttırabileceğinden özellikle çocuk odalarında kullanılmamalıdır.
Dikkatin dağılmasına engel olarak konsantrasyonu arttırmaya yardımcı olabilir. Kolay dikkati dağılan kişiler çalışmak için daha karanlık ortamları tercih edebilirler ama sürekli karanlık ve siyah ortamda kalmanın da olumsuz etkileri olabileceği için bunu alışkanlık haline getirmemek daha yararlı olabilir.
Siyah rengi seven insanlar genellikle özgüveni yüksek, azimli ve kararlı kimselerdir. Kendi kararlarını kendileri vermek isterler. Bu özellikleri ile iş hayatında başarılı olabilirler, fakat inatçılık ve aşırı hırs gibi olumsuzlukları dengelemeleri gerekir. Ayrıca, siyah giyen insanların ruhsal sorunlarının daha fazla olduğu tespit edilmiştir. Fakat buradan, her siyah giyenin ruhsal sorunu olduğu anlamı çıkmamalı. Nasıl ki, bütün eşyaları ve odası p
embe renk olan bir çocukta özgüven eksikliği artabileceği gibi Siyah renk ile uzun süre ve yoğun olarak yaşamak, özellikle çocuklarda, inatçılığa ve depresyona ya da karamsarlığa neden olabilir.
Siyah renk, kendine güveni ve konsantrasyonu arttırıcı etkilerinin yanında inatçılığa ve aşırı hırsa neden olabilen bir renktir.
Ama bende dahil dunyada en cok kullanilan renktir siyah ve beyaz. Siyahla ilgili daha cok bilgi verdim cunku
siyah rengi cok daha yaygin kullanilmaktadir. Mesela benim icin kisin rengidir siyah. Kisin beyaz kullanamayiz
ama o sene moda renk ne olursa olsun siyah vazgecilmezdir. Asil bir renk olusunun yani sira sık bir gorunume
sahip oldugumuz yargisi olusturur her zaman kafada. Butunleyicidir. Her renkle gider diyede tabir ederiz bazen.
Ama su da bir gercek ki ev dekorasyonunda acik tonlar ve beyaz rengi agirlikla tercih edilir. Cunku siyah alan ne kadar cok olursa o kadar ic karartici ve bogucu gozukur. Ki oyle de. Senelerdir icinden cikamadigim bir olayi
sizlerle paylasmak istiyorum. Alisverise cikiyorsunuz ve diyorsunuz ki '' Bu sefer farkli birseyler alacagim veya
artik siyah birsey almayacagim kadar ''net'' bile cikmis olsam o yola yine gider siyah renkteki seyleri begenirim.
Beyaz rengine gelince onsuz hayat olmaz , onsuz yaz olmaz yanik ten de o olmadan olmaz (:
Anlayacaginiz siyah ve beyaz olmadan moda , giyim , aksesuar olmaz.. Her iki renkte vazgecilmezdir.
Siyah ve beyazi bir arada gordugunuzde de sade algisi olusur. Siyah ve beyaz minimalizmin simgesidir.
Bu guzel fotograflarla da Siyah&Beyaz renginin konusunu sonlandiriyorum.